Monster Jam is coming to Levi's Stadium on April 9!


Monster Jam
Monster Jam® fans of the Bay Area, get ready to rumble! Everyone's favorite motorsports entertainment event is coming on April 9, and even better, it's coming to Levi's Stadium! Monster Jam® brings high-octane, motorsports entertainment to fans around the world. The action-packed live events feature the most recognizable trucks including Grave Digger®, Max-D® and many more, performing jaw-dropping displays of gravity-defying feats. Levi's Stadium is one of the best stadiums in the Bay Area -- it's the San Francisco 49ers home stadium, and it's where Superbowl 50 was held.

We watched Monster Jam at Levi's Stadium last year, and enjoyed ourselves so much! Monster Jam already visited the Bay Area last month (in Oakland), but sadly we were unable to attend. I was unprepared for how disappointed The Pea would be. After all, she's a 14 year-old teen girl, and not the kind of person I'd expect to enjoy Monster Jam. But it just goes to show you that Monster Jam really is entertainment for the whole family! We all love watching Grave Digger, Stone Crusher, El Diablo, and more race, spin, slip, and crash! The whole race is absolutely crazy!


MONSTER JAM TRIVIA

See if you can answer this fun trivia quiz! The answers may surprise you! (answer key is at the bottom of this post).

1. Body – Made of_____________, a monster truck body is custom designed to create a character or theme for the truck.
a. Fiberglass
b. Steel
c. Iron

2. Driver Seat – Most monster trucks have the driver seated ______________the vehicle so he or she can best see the track for weight distribution.
a. in the center of
b. on top of
c. on the left side of

3. As a safety measure, all seatbelts employ ________________ to restrain the driver’s body.
a. an auto-lock feature
b. a 5 point harness
c. an escape pod

4. Paint – Most Monster Jam® monster trucks require _______________ of paint time.
a. more than 25 days
b. more than 40 hours
c. less than 10 hours

5. Engines – Custom-built, supercharged and methanol-injected, a monster truck engine burns up to _________________ of methanol per run (approximately 80 meters) and delivers about __________________.
a. 30 liters; 2,000 horsepower
b. 10 liters; 1,500 horsepower
c. 5 liters; 1,000 horsepower

6. Suspension System – In order to allow the drivers to withstand the punishing impacts of jumping and crashing a monster truck during a performance, each Monster Jam monster truck is equipped with specially-engineered extra long 76cm shock absorbers filled with oil and ________________________ that are installed with each tire.
a. vinegar
b. water
c. nitrogen gas

7. Each monster truck tire is custom made but must be ______________ inches high and _____________ inches wide.
a. 120; 99
b. 33; 33
c. 66; 43

8. The average monster truck team will go through _____________ tires in one year.
a. 80
b. 8
c. 20

9. ________________ was the 25 year anniversary for the Grave Digger Team
a. 2005
b. 2010
c. 2007

10. More than ____________________ Monster Jam fans attend events each year worldwide
a. 1 million
b. 2 million
c. 4 million

11. The World Finals in ____________________ brings 24 of the top trucks in the world to compete for the World Freestyle and Racing Championships. Competitors are by invitation only.
a. Houston, TX
b. Las Vegas, NV
c. Atlanta, GA

12. A monster truck race team will travel _______________ Miles a year by land to attend events.
a. 45,000
b. 1 million
c. 27,000

13. Typical monster trucks cost ___________________ yearly to build, staff, compete, transport and maintain on the Monster Jam tour.
a. $1 million
b. $350,000
c. $600,000

14. Average number of cars crushed per year: _____________________.
a. 3,000
b. 500
c. 1,000







SAVE ON MONSTER JAM TICKETS

Save $5 on adult tickets with code MOM. Kids tickets are always 50% off (no qualifier needed) with Promo Code MOM. Savings valid on originally priced $40, $35, $30, and $20 seats. Savings not valid day of show. No double discounts. Purchase tickets at  http://www.ticketmaster.com/venueartist/229947/1542376?brand=monsterjam

Answers:





  1. a
  2. a
  3. b
  4. b
  5. b
  6. c
  7. c
  8. b
  9. c
  10. c
  11. b
  12. a
  13. c
  14. a
Disclosure: As a Feld Family Activator, I will be receiving 4 complimentary tickets to the event. The views and opinions expressed here are my own.

Pin It

0 Comments, Leave yours here:

Post a Comment

Search This Blog

Loading...

Bongga Posts

Bongga Tweets

I'm Going!

Blog Archive

 

Bonggamom Finds Copyright © 2009 Cosmetic Girl Designed by Ipietoon | In Collaboration with FIFA
Girl Illustration Copyrighted to Dapino Colada